Вітанкі, я тут тэсцірую прасунуты пошук па тэксце і патрэбны фідбэк ад тых, каму гэта будзе цікава.
Пошук будзе шукаць па ўсіх словаформах, напрыклад, запыт “хацець есці” знойдзе варыянту “хачу есці”, “хоча есці”, “хоча ела” і знойдзе ўсе тэксты дзе хаця б адно з гэтых слоў сустракаецца.
У слоўніку раскрываецца гісторыя і паходжанне каля 1750 фразеалагізмаў сучаснай беларускай літаратурнай мовы, паказваецца сувязь іх сучаснага і першапачатковага, этымалагічнага значэння, жыццё фразеалагізмаў y часе і прасторы. Тут аб’яднаны раней апублікаваныя пад такой жа назвай выдавецтвам «Народная асвета» (1981,1993) дзве часткі слоўніка, a таксама новыя гістарычна-этымалагічныя даведкі да больш як 400 фразеалагізмаў.
Я як юзэр хачу бачыць хоць нешта на экране. А яно мне кажа, што поле не можа быць пустым.
Я б хацеў, каб мне паказваліся рандомныя запісы, калі поле для ўвода пустое.
Дакладнае супадзенне вылучаць зялёным колерам (як зараз), недакладнае супадзенне (іншыя словаформы) вылучаць іншым колерам (шэрым?).
Зрабіць два блокі вынікаў: спачатку паказваць самі фразеалагізмы (у якіх ёсць патрэбнае слова), потым паказваць артыкулы (з запытам карыстальніка). У кожным блоку спачатку паказваць дакладныя супадзенні, потым недакладныя.
Умоўна:
Блок 1. Фразавая частка. Фразеалагізмы з патрэбным словам. Спачатку дакладныя супадзенні ў алфавітным парадку (фразеалагізмаў), потым усе астатнія таксама ў алфавітным парадку.
Блок 2. Тлумачальная частка. Калі патрэбнае слова ёсць у тэксце артыкула (і прыбраць паўторы з фразавай часткі). Спачатку дакладныя супадзенні, потым недакладныя.
Калі коратка, то спампаваў граматычную базе, запіхнуў у базу даных і ў тэксце кожнае слова праганяю праз таблічку са словамі і захоўваю для кожнага слова бацькоўскія формы (бо іх можа быць некалькі, як дамЫ і дАмы). А пасля ўжо шукаю па гэтых формах.
Блок 3. “Кавалкі”. Калі тэкст шукаецца адным кавалкам (як ёсць). Напрыклад: чалавек набіраў “яблык”, а набраў “яблы”. Паўторы з блока 1 і з блока 2 прыбраць.
У такім выпадку кавалак (=запыт цалкам) можна вылучаць якім-небудзь жоўтым колерам.
@Arciom мае папяровы слоўнік і ў яго цэлая сістэма, як шукаць той ці іншы фразеалагізм. Мо трэба будзе дадаваць нейкія тэгі або групаваць неяк артыкулы?
Фразеалагізм можа быць пра ляноту, але ў тлумачэнні толькі слова “гультайства” або “лянівы”. Шукаючы “ляноту”, не знойдзем такі фразеалагізм. Дадаць тэг #лянота?
Трэба больш прыкладаў, каб зразумець ягоную сістэму і паспрабаваць знайсці рашэнне.